Behandelingen

Informatie over de verschillende behandelingen.

Periodiek mondonderzoek

Tijdens het periodiek mondonderzoek wordt de status van uw gebit door ons in kaart gebracht. Zo kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium ontdekt of zelfs helemaal voorkomen worden.

Gebitsreiniging

Bij een bezoek aan de preventieassistent of mondhygiënist wordt uw tandplaque en tandsteen verwijderd en worden uw tanden gepolijst. U krijgt persoonlijke adviezen en instructies om ook thuis uw mondhygiëne te optimaliseren.

Kinderen

Ook uw kinderen zullen zich thuis voelen in onze praktijk. Om van jongs af aan een goede mondhygiëne aan te leren en te handhaven wordt nauw samengewerkt met de preventieassistent of mondhygiënist. Zij voorzien u en uw kind tijdens een poetsles van de juiste begeleiding bij de mondverzorging van uw kind.

Wij werken volgens het ‘Gewoon Gaaf‘ principe. Meer informatie over Gewoon Gaaf.

Vullingen

Je tand of kies kan gevuld worden als je een gaatje (tandbederf) hebt of als je kies afbreekt. Een bestaande vulling moet soms vervangen worden als er bijvoorbeeld een breuk in zit. Een vulling zorgt er voor dat je weer goed kan kauwen en voorkomt verdere (pijn)klachten. Als je tandvlees iets is teruggetrokken dan liggen je tandhalzen bloot. Dit kan gevoeligheid geven bij koude of warme dranken. Je tandarts kan de tandhals dan afdekken met een vulling.

Bekijk video

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer de zenuw van uw tand of kies ontstoken is zal een wortelkanaal- behandeling gestart moeten worden om het element te kunnen behouden. De bacteriën worden uit het kanaal verwijderd met behulp van vijlen. Vervolgens wordt het kanaal opgevuld met een materiaal dat veel weg heeft van rubber. In ongeveer 90% van de gevallen treedt genezing op.

Bekijk video

Kroon-en brugwerk

Een kroon of brug is bedoeld als duurzame oplossing voor uw tanden en kiezen. Er wordt een huls aangebracht rondom een tand of kies. Een vaste prothetische voorziening, welke wij laten maken bij een tandtechnicus. De behandeling bestaat uit twee zittingen. In de eerste zitting wordt de kies omslepen en afgedrukt en krijgt u een tijdelijke voorziening. In de tweede zitting wordt de definitieve kroon of brug geplaatst.

Bekijk video

Implantologie

Een implantaat is een titanium schroef die dient ter vervanging van een wortel. Indien een tand of kies verloren is gegaan kan een implantaat een nieuwe, langdurige oplossing bieden. Het is een sterke basis voor een kroon, brug of prothese. Zo heeft u uw kauwcomfort weer terug.

Prothetiek

Een uitneembare voorziening kunnen wij in samenwerking met onze tandtechnici voor u verzorgen. Ook als u problemen heeft met uw kunstgebit of frameprothese staan wij voor u klaar om u te helpen met uw huidige voorziening of een nieuwe aan te meten.

Klikgebit

Een overkappingsprothese op implantaten, in de volksmond beter bekend als klikgebit, is een kunstgebit op implantaten. Een klikgebit kan uitkomst bieden wanneer er te weinig houvast is voor een conventionele prothese. Op een speciale constructie op twee of meer implantaten klikt uw kunstgebit stevig vast.

Patiënt worden?

Schrijf u nu in als patiënt om een afspraak te maken.